Topp 5 hiphop-låtar hittills 2011

(En något försenad halvtidsrapport)

1. Killer Mike – Ready set go feat. T.I.

Killer Mikes album Pl3dge är en av årets stora överraskningar i hiphop-väg. Det är oväntat jämnt och innehåller ett flertal riktigt feta låtar. Ready set go ligger mig varmast om hjärtat. Det krävs kanske en fäbless för sluddriga sydstatsrappare, tunga bastrummor och vokala samplingar. Pluspoäng för den osmickrade vinkeln ”snett underifrån med fokus på bukfetman” i videon.

2. Action Bronson – Buddy Guy


Action Bronson droppar fortfarande rader om kokkonst med sin Ghostface Killah-röst. Respekt. Buddy Guy är som hämtad från en varm hiphop-sommar i mitten av 90-talet. På ett bra sätt för en gångs skull. Enkel och catchy.

3. Raekwon – Snake pond

41 år gammal fortsätter Raekwon att förse oss med samplingar från kung fu-filmer utan att låta det minsta trött. Shaolin vs. Wu-Tang låter bättre än det mesta i år.

4. Skyzoo – The definitive prayer

Det dröjde till årets mixtape The Great Debater innan jag fattade tycke för Skyzoo. The definitive prayer är årets uppvisning i tekniskt rappande och snygga stråkar. Dessutom finns hela albumet för gratis nedladdning.

5. Random Axe – Random Call

Sean Price, Guilty Simpson och Black Milk har gått ihop under namnet Random Axe och överträffat sina soloprestationer. Random Call har en envis pianoslinga, en knorrande bas och handklapp. Det räcker för att hamna på femteplatsen så här långt in i året. Jag har några frågor dock: Vad är en slumpmässig yxa och varför är animationerna i musikvideon så otroligt dåliga? Kom igen, det är 2011! Obs! Missa inte segway-animationen 2:08.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s